جستجو

ترفندهای کامپیوتری

حضرت علی (ع): «زَکوةُ العِلمِ نَشرُهُ؛ زکات علم نشر آن است».
وبلاگ "ترفندها" (سایت پی‌سی‌ترفند) برای عمل به این حدیث شریف و با هدف ارتقاء دانش و مهارت‌های مرتبط با رایانه در ۳۰ مهرماه ۱۳۹۱ ایجاد شده است. به امید آنکه مفید واقع شود.
🔵 کانال‌ پی‌سی‌ترفند در تلگرام:
telegram.me/pctarfandir
🔵 ارتباط با ادمین:
telegram.me/pctarfand_admin

خلاصه آمار

تبليغات

فرمول‌نویسی آرایه‌ای در اکسل

اکسل

با استفاده از فرمول‌نویسی آرایه‌ای (Array formulas) می‏‌توانید فرمول‏‌ها را به صورت کلی بنویسید و روی چندین سلول اعمال کنید. ساده‌ترین کاربرد فرمول نویسی آرایه‌ای، فرمول نویسی روی ستون‏‌ها است. به این صورت که دیگر به جای استفاده از نشانی یک سلول برای نگارش فرمول، شما می‏‌توانید محدوده‌ی یک ستون را در فرمول مورد استفاده قرار دهید. در ادامه مطلب با پی‌سی‌ترفند همراه باشید با روش استفاده از فرمول نویسی آرایه‌ای آشنا شوید.

برای مثال مطابق شکل زیر، برای به دست آوردن حاصل‌ضرب اعداد ستون D در ستون E، در روش سنتی باید فرمول E1*D1= را در سلول F1 بنویسید و سپس فرمول را در سلول‏‌های متناظر مربوط به سطرهای دیگر کپی نمایید.
 

با استفاده از فرمول نویسی آرایه‌ای شما می‌‏توانید به صورت یکجا محدوده‌ی (F1:F3) در ستون F، را انتخاب نموده و سپس عبارت D1:D3*E1:E3= را در آن بنویسید. برای راحتی کار می‌توانید بوسیله روش نام‌گذاری محدوده‌، یک نام برای محدوده‌‌های D1:D3 و E1:E3 اختصاص دهید. 
 

البته تنها تفاوت فرمول نویسی آرایه‌ای با فرمول نویسی معمولی نحوه‌ی تائید فرمول می‌باشد. در واقع در فرمول نویسی آرایه‌ای بجای استفاده از کلید Enter، باید سه کلید Ctrl + Shift + Enter را همزمان فشار داد. به همین خاطر به فرمول نویسی آرایه‌ای، فرمول‌های سی.اس.ای (CSE Formulas) هم گفته می‏‌شود. پس از تائید مشاهده می‌کنید که در اطراف فرمول D1:D3*E1:E3= دو علامت کروشه {} ایجاد شده است. (دقت کنید که این دو کروشه بصورت خودکار پس از استفاده از سه کلید Ctrl + Shift + Enter ایجاد می‌شود بنابراین نباید بصورت دستی در ابتدا و انتهای فرمول کروشه بگذارید.)

حال اگر تصمیم داشته باشید که مجموع سلول های F1:F3 را محاسبه کنید می‌توانید با انتخاب سلول F4، فرمول (Sum(F1:F3= را بنویسید و تائید کنید. اگرچه اگر هدف اصلی محاسبه مجموع ضرب ستون D و E بود می‌توانستید همان ابتدا از فرمول نویسی آرایه‌ای استفاده کنید و در سلول F4 فرمول (Sum(D1:D3*E1:E3= را نوشته و برای تائید سه کلید Ctrl + Shift + Enter را همزمان فشار دهید.

* برای محاسبه مجموع ضرب ستون D و E، می‌توانید از تابع SUMPRODUCT نیز استفاده نمائید.

شکل کلی تابع SUMPRODUCT:
منظور از array در این فرمول، محدوده مورد نظر می‌باشد. با استفاده از این تابع می‌توان دو یا چند مجموعه از اعداد را در هم ضرب کرده و نتیجه را با هم جمع نمود.
=SUMPRODUCT(array1,array2,array3, ...)

برای مثال بالا، در سلول F4 می‌توان از فرمول زیر استفاده کرد:

=SUMPRODUCT(D1:D3,E1:E3)

یک نمونه پرکاربرد از فرمول نویسی آرایه‌ای محاسبه خطا در محاسبات مهندسی است. بطور مثال برای مقایسه اعداد پیش‌بینی شده با اعداد تجربی از عبارت متوسط ​​درصد خطای مطلق ((Mean absolute percentage error (MAPE) یا (Mean absolute percentage deviation (MAPD استفاده می‌شود. MAPE را می‌توان با کمترین میزان محاسبات با استفاده از فرمول نویسی آرایه‌ای تعیین نمود.
به این صورت که با استفاده از روش نام‌گذاری محدوده‌، برای اعداد پیش‌بینی شده نام Forecasted_values و برای اعداد تجربی نام  Actual_values را انتخاب نمائید. سپس در سلولی که می‌خواهید خطا را محاسبه کنید فرمول زیر را وارد نموده و سپس برای تائید سه کلید Ctrl + Shift + Enter را همزمان فشار دهید.

=AVERAGE(ABS((actual_values-forecasted_values)/actual_values)))

برای مطالعه بیشتر فرمول نویسی آرایه‌ای به این آدرس مراجعه نمایید.

 

برای مطلع شدن از جدیدترین مطالب سایت، کانال‌ پی‌سی‌ترفند در تلگرام را با آی‌دی pctarfandir@ دنبال کنید:

          

سوالات خود در زمینه ورد و اکسل و ... را می‌توانید از طریق ایمیل و تلگرام با ما مطرح کنید.

آدرس ایمیل: tarfandha.blog@gmail.com

آی‌دی تلگرام: pctarfand_admin@

نظرات (۱۳)

  1. سلام
    لینک زیر هم این موضوع رو جالب مطرح کرده
    http://www.fardanesh.ir/%d9%85%d8%ad%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d8%a7%d8%aa-%d8%a8%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%da%a9%d8%b3%d9%84-%d8%a8%d8%ae%d8%b4-%d8%a7%d9%88%d9%84/
    • پاسخ:

      سلام
      با تشکر
  2. یک جزوه حدود 40 صفحه ای در آموزش فرمول نویسی برداری را می توانید از قسمت مقالات وب سایت فرساران دانلود کنید. farsaran.com
  3. دستتون درد نکنه که این مطلب رو گذاشتید،واقعا کمک بزرگی به من کردید،فرمول نویسی آرایه ای کمک خیلی بزرگی به من کرد

ارسال نظر

قبل از ارسال نظر به نکات زیر توجه کنید:

۱- با توجه با اینکه نظرات خصوصی شما امکان نمایش در سایت را ندارد، بنابراین هنگام ارسال نظر، گزینه "" را انتخاب نکنید. چون تنها راه پاسخگویی به آن از طریق ایمیل شما است که با توجه به مشغله کاری فرصت ارسال پاسخ از طریق ایمیل وجود ندارد.

۲- قبل از مطرح کردن سوالتان، مطلب فوق را با دقت مطالعه کنید. اگر پاسخ سوالتان را پیدا نکردید در سایت جستجو کنید، ممکن است در مطلب دیگر پاسخ سوالتان را پیدا کنید.

۳- تنها به سوالاتی پاسخ داده می‌شود که از نحوه حل آن‌ها اطلاع داشته باشم.

۴- نظراتی با مضمون زیر، صرفا تایید و نمایش داده می‌شود و به آن‌ها پاسخی داده نمی‌شود.

الف) در مورد پاسخ سوال شما اطلاعی نداشته باشم،

ب) پاسخ سوال شما در مطلب فوق وجود داشته باشد.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی